Moeilijke eters

Lust jouw kind veel dingen niet of wil jouw kind niet eten? Vroeg of laat gaan alle kinderen door een fase waarin ze moeilijk of niet willen eten. Als ouder ga je je zorgen maken en van alles proberen om ervoor te zorgen dat je kind toch eet, vaak tevergeefs. De eetmomenten worden een strijd en dit zorgt voor veel stress in het gezin. Hoe meer jij probeert, hoe meer je kind protesteert en zo kom je in een neerwaartse spiraal terecht. 

Blijft dit probleem nou langer bestaan of wordt het erger dan is het tijd om in te grijpen. Langdurige eetproblemen kunnen een negatief effect hebben op de gezondheid en ontwikkeling van kinderen evenals de interactie tussen ouder en kind. 

Uiteindelijk bepalen kinderen zelf of ze eten en zo ja, hoeveel. Maar als ouder hoef je niet lijdzaam af te wachten en kun je hier invloed op uitoefenen. Graag help ik jou erbij om ervoor te zorgen dat je geen stress meer ervaart tijdens de eetmomenten en dat jouw kind weer meer plezier krijgt in het eten, iets waar ze hun hele leven profijt van zullen hebben! 

Herken je dit? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier of stuur mij direct een mail naar marieke@littlefruit.nl

Werkwijze

Stap 1 - Het kennismakingsgesprek

Dit is een telefonisch gesprek waarin we jouw situatie bespreken en waarin ik kort zal uitleggen wie ik ben en wat ik doe en of je bij mij aan het juiste adres bent voor jouw wensen. Indien je besluit verder te gaan, zal ik je vragen een vragenlijst in te vullen. 

Stap 2 - Intakegesprek

Het intake gesprek vindt altijd face-to-face plaats. Hierin zullen wij verder kennismaken en zullen wij de vragenlijsten en klachten verder bespreken. 

Stap 3 - Bijhouden eetdagboek en videos

Ik zal je vragen een aantal dagen een eetdagboek bij te houden. Hier vul je in wat jouw kind precies eet en drinkt, hoeveel en wanneer. Alleen al het bijhouden van de voeding kan soms al veel inzicht geven waar het probleem zit. Ik begeleid je bij het invullen van het eetdagboek dat je via de eetmeter van het Voedingscentrum invult. Deze begeleiding kan telefonisch, via Whatsapp of via email plaatsvinden. 

Ook zal ik je vragen een aantal keer een eetmoment op te nemen op video. Dit kun je gewoon met je telefoon doen. 

Stap 4 - Adviesgesprek

Aan de hand van de verkregen informatie zal ik een verslag maken met een analyse en adviezen. Deze zullen wij in dit gesprek bespreken. 

Stap 5 - Coaching

Wij hebben regelmatig contact over de voortgang en zal ik jou begeleiden bij het toepassen van de adviezen. Dit kan telefonisch, via Whatsapp, via Zoom, via email en face-to-face. Maar net wat je zelf prettig vind.