12 tips voor het omgaan met een moeilijke eter

  In zes redenen waarom jouw peuter een moeilijke eter is gaf ik kort uitleg over waarom peuters door een moeilijke eetfase gaan. In dit artikel wil ik je graag wat tips geven hoe om te gaan met deze lastige fase.

  Zes redenen waarom jouw peuter een moeilijke eter is

  Je kleine eet alles, doet niet moeilijk over nieuw smaken, maar houdt daar ineens mee op! Herken je dat? Wat er vroeger als zoete koek inging, is nu een ware strijd geworden.

  Banana bread

  Dit heerlijke bananenbrood kun je eten als voedzaam ontbijt of gewoon lekker voor bij de koffie of thee. Het leuke aan dit brood is dat je het op zoveel verschillende manieren kunt maken. Je kan elke keer ander meel gebruiken en andere extra’s toevoegen zoals noten, rozijnen of ander fruit. Eigenlijk smaakt hij bij mij nooit hetzelfde. Je kids kunnen hier ook lekker van smullen.

  Israelische shakshuka

  Veel van de ingrediënten van dit gerecht heb ik vaak al in huis. Dit gerecht maak ik vaak als ik een overvolle koelkast heb. Ik hoef maar een paar ingrediënten bij te kopen om dit gerecht op tafel te zetten. Een voedzaam en makkelijk recept voor doordeweeks als je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Kan ook prima als ontbijt of lunch!

  Kokossoep met noedels

  Een keer in de zoveel tijd heb ik echt trek in deze kokossoep. Je kan ook af en toe andere groenten gebruiken en zo maak je deze soep elke keer net even anders. Je kan de kokosmelk er ook uit laten en dan maak je de soep met alleen bouillon, zo wordt het alsnog een heerlijke noedelsoep!

  Bontgekleurde quinoasalade

  Deze lekkere quinoasalade is super snel gemaakt. Erg handig voor de dagen dat je geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar toch iets gezonds wil eten. Deze is bij mij thuis ook een van de favorieten, vooral op een warme zomerdag!