Risotto met bietjes en doperwten

    Dit is een recept die ik vaker maak als ik gasten krijg. Het smaakt goed en je kunt het leuk opdienen. Als je een klein, rond tupperware doosje hebt, kun je die vullen met de risotto en dan omgekeerd op het bord zetten zodat het er mooi uitziet.

    Banana pancakes for two

    Dit is een ideaal alternatief voor de gewone pannenkoek. Je kan hem ook alleen maken met eieren en banaan, maar ik vind het vaak net iets lekkerder om er een klein beetje meel/havermout en melk aan toe te voegen. Maar als je een glutenallergie hebt of lactose intolerant bent, dan laat je deze producten er gewoon uit. Erg lekker om de pannenkoek nog een beetje te versieren met lijnzaad of chiazaad en af te maken met lekker vers fruit zoals aardbeien of bessen.

    Wat is gezond brood?

    Laatst vroeg ik de bakker om een gezond brood. “Spelt is wel redelijk gezond” zei de vrouw achter de toonbank. “Maar is dat het meest gezonde brood?” Dat wist ze niet, ze vroeg het aan een collega. “Eigenlijk is al het brood gezond en is vooral beleg het probleem”, kreeg ik te horen. Hmm, witbrood is toch niet gezond? Als de bakker al niet weet welk brood gezond is, hoe kan jij, als consument, dan een goede keuze maken.