Over Little Fruit

Ik ben Marieke en ik wil mijn passie voor voeding en psychologie combineren en anderen helpen bij de weg naar een gezondere leefstijl.

In mijn adolescentie en studententijd ben ik zelf niet veel bezig geweest met gezond leven. Rond mijn 25ste dacht ik dat het wel tijd werd om iets beter op mijn gezondheid te letten. Ik ging minder snacken en meer koken, maar daar bleef het bij. Fysiek voelde ik mij matig, ik was vaak niet lekker en had weinig energie. Na een lange en moeizame weg in het medische circuit kwam er eigenlijk uit dat er niks aan de hand was. Maar waarom voelde ik mij dan zo slecht? Op het moment dat ik het even niet meer zag zitten, kwamen mijn ouders met een boek aanzetten. Anti Kanker van David Servan-Schreiber. ‘Anti kanker?, dat is wel heel heavy’ dacht ik. Maar het ging vooral over het aanpassen van je leefstijl en voor een groot deel over voeding. Dit boek was een echte eye-opener voor mij. Daarna verslond ik boek na boek over voeding en zo ontstond mijn passie. Ik ging hard aan de slag met mezelf, zowel op gebied van voeding en beweging, als op mentaal gebied. Ik volgde de 8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction training. Hier leerde ik meer te leven in het hier en nu en kreeg ik meer inzicht in mijn gedachtepatronen, mijn gedrag, mijn emoties en gemoedstoestanden en de keuze om daar anders mee om te gaan. 

Inmiddels begin ik er de vruchten van te plukken, ben ik een paar kilo’s kwijtgeraakt en voel ik mij beter dan ooit. Ik heb meer energie en zit veel beter in mijn vel. Graag wil ik andere mensen helpen dit ook te bereiken. Daarom startte ik met de opleiding tot Voedingsdeskundige en Gewichtsconsulent en ben ik in 2015 mijn eigen praktijk ‘Little Fruit’ begonnen. Ook volgde ik de Mindfulkids trainersopleiding bij het Centrum voor Mindfulness om de geleerde Mindfulness toe te passen bij kinderen. Hoe jonger kinderen dit leren, hoe langer zij er baat bij hebben in hun verdere leven. 

Begin 2017 ben ik moeder geworden en is mijn interesse in kinderen en voeding alleen maar toegenomen. Ik merk hoeveel erbij komt kijken om je kleintje al vanaf het prille begin goede (op)voeding mee te geven. Daarom wil ik ouders hier graag bij helpen en ik denk dat mijn combinatie van voedingsdeskundige en psycholoog hier goed bij van pas komt.

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland en ik ben ook gecertificeerd in het behandelen van kinderen. Daarnaast ben ik bij het Centrum voor Mindfulness opgeleid tot een gecertificeerde Mindfulkids trainer. Ook voldoe ik aan de strenge kwaliteitseisen van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Bekijk mijn profiel op hun website. Mijn achtergrond als psycholoog komt goed van pas bij het aanpassen van gewoonten en gedragsverandering.

Opleidingen

  • Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam
  • Voedingsdeskundige bij CIVAS
  • Gewichtsconsulent bij CIVAS
  • Gewichtsconsulent voor kinderen bij LOI
  • Mindfulkidstrainer bij het Centrum voor Mindfulness